Gelredome

Vitesse speelt haar thuiswedstrijden in het moderne Gelredome. Het stadion ligt in de Arnhemse wijk Malburgen. Het beschikt tegenwoordig over 25.500 zitplaatsen (waarvan 100 rolstoelplaatsen) en had een status van 4 UEFA sterren. Tijden het EK 2000 werden er in Gelredome 4 wedsrijden afgewerkt.

Het meest bijzondere van het stadion, is het feit dat het veld naar buiten gereden kan worden als er niet gevoetbald word. Op deze manier kan het gras op een natuurlijke manier in optimale conditie komen. Op het stadion zit een dak. Bij slecht weer kan het automatisch dicht geschoven worden.

Er zijn 49 skyboxen waar 12 mensen per skybox kunnen zitten. Het Home of History biedt een kijkje in het inmiddels lange verleden van de club.

De eerste wedstrijd in Gelredome, werd gespeeld op 25 maart 1998. Maar liefst 26.000 toeschouwerd waren hierbij aanwezig. De tegenstander was NAC Breda. De Servische spits Dejan Surovic was de eerste doelpuntenmaker in Gelredome.

Het stadion biedt ook regelmatig onderdak aan popsterren die hun concerten er geven. Onder meer Sting, Marco Borsato, Diana Ross en Anouk stonden er op de planken.

Op 25 maart 1998 speelde Vitesse, na een spectaculaire openingsceremonie, voor 26.600 toeschouwers haar eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Na 4 minuten en 45 seconden maakte de Servische spits Dejan Čurović het allereerste doelpunt in GelreDome. Vitesse won deze eerste wedstrijd uiteindelijk met 4-1. Hierop volgde een ongeslagen reeks in het thuisstadion van 18 wedstrijden. Het was Fortuna Sittard die op 6 maart 1999 met een 1-2 zege een einde maakte aan Vitesse’s ongeslagen status in Gelredome.

Gelredome

Plaats een reactie