Theo Janssen

Theo Janssen is één van de meest kleurrijke voetballers van de afgelopen jaren. De Arnhemmer is immens populair bij de Vitesse-fans, maar kende zijn grootste successen buiten Arnhem. De belofte om zijn loopbaan af te sluiten bij Vitesse maakte hij waar. Het maakte hem onsterfelijk bij de fans.

Piepjong is hij nog als hij in 1998 zijn debuut maakt in het eerste elftal van Vitesse. De middenvelder speelt maar liefst tien jaar voor Vitesse. Wel wordt hij daarin kortstondig uitgeleend aan Racing Genk. Na die tien jaar stapt Janssen enigszins verassend over naar FC Twente waar hij het schopt tot één van de belangrijkste spelers. In 2010 wint hij met die club het landskampioenschap en de Johan Cruijff-schaal. Een jaar later vertrekt hij naar Ajax.

Het past niet. Janssen en Ajax blijkt geen opperbeste combinatie en na een jaar (waarin Janssen toch tot 31 wedstrijden en 9 goals komt) keert hij terug naar zijn geboortestad Arnhem om daar af te bouwen als voetballer. Een blessure gooit roet in het eten waardoor zijn carrière in 2014 na twee seizoenen Vitesse aan een einde komt.

Theo Janssen

Plaats een reactie